NyhederOm osHunnerHannerVi mindesGæstebog

 


Familien består af:


Bettina 40 år, teknisk designer, inden for arkitektområdet. Palle 37 år, Automekaniker, men de sidste 8 år han arbejdet som tømrer.
Bettinas børn: Birgitte 22 år, Og bor i Odense, Patrick 19 år. Jannik 18 år.

Ud over kattene har vi 2 hunde. American Akita.

Bettina har altid haft huskatte, så da Palle flyttede ind, blev han nødt til at acceptere dem. Han var ellers ikke vild med katte, dengang. Han var mest til hunde. Men kun til dem der gik ham til over knæerne.
Da han så lærte kattene at kende, kom han til at holde meget af dem. Han fandt ud af at de er meget specielle og dejlige dyr.
Det var da også hans ide, at vi skulle have en Maine Coon.

Den første vi fik, var Aslan. Ham købte vi af Bettinas moster (Supernovas Maine Coon) i oktober 2001.
Der havde vi ikke planer om at blive et opdræt, så hans stamtavle var lukket. Men vi kom hurtigt på andre tanker, for MCO katten er noget helt for sig, så vi fik åbnet hans stamtavle, søgte om stamnavn, og har siden købt flere MCO killinger. Samt beholdt to af egen avl. Så nu har vi 8 af slagsen.
Vi vil gerne sige tusind tak til de opdrættere, vi har købt kat hos.For de er alle så dejlige, med hver deres personlighed.

Vi bor på en nedlagt landbrug, med masser af plads. Vores katte må løbe overalt, i vores 165 m2 stuehus. For de er jo en del af familien. De har en løbegård på 50 m2, som de kan løbe ud i, når de har lyst. I sommeren 2005 indhegnede vi hele haven, (ca 400-500 m2) Det er noget de alle nyder meget.
Vi har ingen kattedør, for vores katte er opdraget. Hi hi. Når de vil ud, stiller de sig bare hen til terrassedøren, eller en af vinduerne, og når de vil ind, kradser de på ruden, så vi ikke kan undgå at høre dem.

I efterår 2006 lave vi en "elskovsrede" Det er et ca. 10 m2 isoleret og opvarmet rum, i forlængelse af vores løbegård. Den bruget vi, når Carlos havde damebesøg.
Men nu bruger alle kattene den. For lågen mellem haven og løbegården, samt vinduet ind til elskovsreden, står næsten altid åben.

Som avler af Maine Coon katten, vil vi stræbe på at avle sunde og racetypede katte. Med en kærlig personlighed og et godt temperament.

Vi er medlem af Jyrak, og Maine Coon klubben - Danmark
Alle vores avlskatte er testet negativ for HCM både ved scanning + gentest. Derudover tester vi også for HD.
Vi har også testet nogle for PKD, men da de ikke havde set et tilfælde af PKD ved Maine Coon i 10 år på Landbohøjskolen, mente de ikke det var nødvendig at scanne alle.