NyhederOm osHunnerHannerVi mindesGæstebog

 

Prisen for en Maine Coon

For en god ordens skyld, vil vi først og fremmest fastslå, at en Maine Coon killing, fra et ordentligt opdræt, ligger ca. mellem 4.000 - 7.500 kr. Men så er der også garanti/reklamationsret efter købeloven, på killingen.
Prisen er bl.a. afhængig af købers ønsker til killingen. Eller om killingen lever op til standarden eller ej.
Så er det på plads - en gang for alle. Det ER altså prisen for en ÆGTE Maine Coon killing, med stamtavle.
Andre katteracer har deres priser.


Kælekat:

Skal killingen bruges som en god ven, sovekammerat, bliver den neutraliseres inden de flytter hjemmefra.
Mange opdrættere vælger at gøre det på denne måde, da det har vist sig, at en killing hurtigere kommer over operationen end en ungdyr/voksen.
Prisen for en sådan kat ligger ved de jyske opdrættere på ca. 4.000 kr.            

På Sjælland er de dyrere.
Man kan godt tage på udstilling med en kastrat, og den kan nå lige så langt som fertile katte, hvis den da ikke er solgt til kæl, pga. den har en fejl. Man skal bare være medlem af en katteklub (en af de 4 hovedklubber)


En anden grund til mange avlere vælger at få katten neutraliseret inden den flytter hjemmefra er, at der er nogle mennesker i dette land, som køber en killing der ikke må bruges til avl, (det står i stamtavlen, hvis de ikke må) men avler på den alligevel.
Det er ikke særlig sjovt for alle os, som virkelig gør et kæmpe stykke arbejde i at lave et godt alvprogram.
De sælger så killingerne uden stamtavle, for de kan ikke få stamtavle på killingerne, når forældrene ikke må bruges til avl.
En sådan killing, kan man ikke være sikker på er en ægte, eller for den sags skyld rask. 

De er nok heller ikke vokset op, med kvalitetsfoder eller fået vaccinationer, dyrlægetjek osv.
Så at købe en sådan killing, kan hurtig ende med at komme til at koste mere i dyrlægeregninger, end en ægte stambogført Maine Coon.


Der kan være forskellige grunde til en killing sælges som kælekat. Det kan bl.a. være fordi køberen ikke ønsker at give en alt for høj pris for en killing. Eller køberen ikke ønsker at avle.
Det kan også være opdrætteren bare ikke vil have for mange af sin killinger, ud til avl.
Men det kan også være fordi killingen har en eller flere fejl/mangler, så den ikke er god til udstilling, eller ikke må bruges i avl, så som, halen er for kort, eller der er knæk på halen. Øerne sidder for langt fra hinanden, eller de er for små. osv.

Hvis killingen har fejl eller mangel, f.eks. knæk på halen, navlebrok osv. er sælger forpligtiget til at oplyse køber herom.
Vores dyrlægeudgifter til 2 x vaccinationer, ormekur, øremærkning, sundhedstjek  + neutralisation er:

For en hun er prisen (aug. 2008) ca. 2.550 kr. og for en hankilling ca. 1.770 kr. Prisen er regnet ud ved et kuld på 4.

Med i den pris er også at dyrlægen er her lige efter fødslen for at tjekke mor og killinger.

Men der kan også komme uforudsete dyrlægebesøg. F.eks. bare der er de mindste tegn på de ikke trives, er det til dyrlæge, samt dyrlægen er måske i tvivl om der er flere killinger i moderen og tager derfor røntgenbilleder.

Ud over dyrlægeregningerne er der udgifter til kvalitetsfoder, grus, legetøj, ekstra vask og varme osv. Samt udgifter til opdrætterens egne katte.


Avlskat:  

Ønsker man en god avlskat, eller udstillingskat, ligger prisen omkring de 7.000kr.
Grunden til disse priser, skal ses i lyset af de store omkostninger, der er forbundet med opdræt.
For at kunne lave killinger, skal opdrætteren købe avlskatte. De er gerne udvalgt med stor omhu.
For mange opdrættere er afstanden til et godt katteri ikke vigtig. Når først man har udvalgt en god avlskilling, er det lige meget, hvor i landet, man skal hente den.
Nogle tager til udlandet, for at købe en passende avlskat. Der ligger prisen noget højere.
Sidste pris jeg har hørt er 1300 Euro + transport.


Nogle opdrættere vælger at få deres hunkat til parring, hos en anden opdrætter. Det koster også. Prisen for en sådan service, svinger meget fra opdrætter til opdrætter. Nogle tager pr. levende fødte killing, andre skal have en valgfri killing, fra kuldet, og nogle tager en fast pris.

Det hænder, at opdrætteren får købt en avlskat, som af en eller anden årsag, alligevel viser sig ikke at egne sig til avl. Katten bliver neutraliseret, og så skal opdrætteren ud igen, for at finde en afløser.

Nogle opdrættere vælger at scanne eller røntgenfotograferer deres evt. drægtige hunkatte. Det gør de bl.a. for at få konstateret om der er killinger, og hvor mange.
Det er til stor hjælp, under fødslen at vide hvor mange killinger der er. For så ved man, når fødslen er slut.
Når så killingerne endelig er født, skal disse blive boende hjemme i mindst 12 uger.

I visse tilfælde skal opdrætteren hjælpe til med modermælkserstatning, som heller ikke er billig. 

De skal også have det bedste killingefoder, der kan købes.
Det er helt utrolig hvor meget en killing kan nå at spise, inden den flytter hjemmefra.
Derudover skal killingerne tilses af dyrlægen og have deres forskellige vaccinationer, ormekur samt en sundhedsattest.


Stamtavle:
For at få stamtavler på sine katte, skal opdrætteren have et stamnavn (må godt få en kuld uden), og være medlem af et af de 4 hovedklubber.
Stamtavlen koster pt. kun 200 kr. så lad være med at hoppe den udgift over. Det er jeres garanti for, det er en ÆGTE racekat. Og skulle der senere vise sig uoverensstemmelser mellem opdrætter og køber, har køber mulighed for at gå til FELIS DANICAs  klagenævn

Andre ting:
Så er der jo også lige, de øvrige katte i katteriet. De skal også have kvalitetsfoder, der skal indkøbes grus, laves løbegård, klatretræer, hvæssebrætte ect. Ud over det, skal de også have deres årlige vaccinationer, samt dyrlægecheck.
Udviser de, de mindste tegn på sygdom, er det bare afsted til dyrlægen.

Mange opdrættere får checket deres katte for HD = (hofteledsdysplasi), HCM = (hjertesygdom), og PKD = (cystenyrer) - dette koster meget.
Ønsker man derudover at reklamerer med, at man er et katteri frit for: FELV = (leukæmi), FIV = (katte aids) og FIP = (smitsom bughindebetændelse), skal der blodprøvetestes.

Som seriøse katteopdrætter, bliver man nød til at tage på udstillinger. Det gør man bl.a. for at følge med i standarden på racerne, da den udvikler sig hele tiden. Prisen for at komme på udstilling i Danmark med 1 kat er 235 kr. Dertil kommer kost, kørsel og evt. overnatning.

Mange opdrættere tager også på udstilling i udlandet. Men det vil vi ikke komme nærmere ind på. For det kan være svimlende udgifter. Afhængig af hvilken land, der er tale om.

Sidst men ikke mindst, så står opdrætteren altid til rådighed, med råd og hjælp, også efter killingen er flyttet.

Ligegyldigt om det er en kæle- eller avlskilling.

 

Der ydes også garanti, i henhold til købeloven.

Med hele denne forklaring, håber vi, I nu forstår, hvorfor racekatte koster det de gør.